Monday, September 8, 2014



ខេត្តព្រះសីហនុៈទីតាំង​កែច្នៃ​ប្រហិត​ត្រី​សមុទ្រនៅ​តំបន់​ទំនប់រលកក្រុងព្រះសីហនុត្រូវបានមន្ត្រី​ជាន់​ខ្ពស់​នៃក្រសួងឧស្សាហកម្មណែនាំអោយក៏ដូចជាតម្រូវអោយផ្លាស់ប្តូទីតាំងផលិតបើទោះបីជា​ទី​តាំង​កិន​ត្រី​សំរាប់ធ្វើប្រហិតមួយកន្លែងនេះរកពុំឃើញសារធាតុគីមីប៉ះពាល់ដល់​សុខភាព​ប្រជាពលរដ្ឋ​ក្រោយ​ការ​ធ្វើពិសោធន៏នៅនឹងកន្លែងយ៉ាងណាក្តី។ លោក​​​​ចាន់​បូ​រិន្ទអគ្គនាយក ISC នៃ​ក្រសួង​ឧស្សា​ហ​កម្ម​​​​​និង​​សិប្បកម្ម​បាន​​ថ្លែង​​ភា្ល​មៗ ប្រាប់​អ្នកកាសែតនៅ​ព្រឹក​ថ្ងៃទី​៨ ខែកញ្ញាឆ្នាំ​២០១៤​នេះក្រោយពី​ក្រុម​អធិការ​កិច្ច​ក្រសួង​ឧស្សាហកម្មនិង​សិប្បកម្មបាន​ចុះមក​ពិនិត្យ​គុណភាពសាច់​ប្រហិតរបស់​អ្នក​ស្រី​ជា​ផល្លាជា​លទ្ធផលការកែច្នៃ​ប្រហិត​នេះល្អ​ពុំមាន​សា​ធាតុគីមីអ្វី​ទេប៉ុន្តែចាំបាច់ទីតាំង​សិប្បកម្ម​មួយ​នេះ​ចាំបាច់ត្រូវតែដោះដូរ​ទីតាំង​ថ្មីក្នុង​រយៈពេល​ពីរ​ខែខាងមុខនេះបើពុំដូចនោះទេខាងក្រសួង​ឧស្សាហកម្ម​នឹងធ្វើការពិន័យនឹងអាចឈានទៅដល់ការបជ្ឈប់អាជីវកម្ម​។ 
លោក​ ចាន់​ បូ​រិន្ទ​ អគ្គនាយក ISC បាន​បន្ត​ថា​​ចំពោះមូលហេតុដែលខាងក្រសួងតម្រូអោយ​ផ្លាស់ប្តូរ​ទី​តាំង​​ថ្មីព្រោះ ក្រុមអធិការកិច្ចពិនិត្យឃើញថាទីតាំងចាស់នេះពុំសាកសមទៅនឹងទំហ៊ំ​​នៃ​ការ​ផលិត​មាន​ការ​ខ្វះ​អនាម័យ​ច្រើន​បើ​ទោះ​បី​ជា​ពុំ​មាន​សាធារតុ​គីមី​ក៏​ដោយ​ទីតាំង​នេះ​វា​អាច​ធ្វើ​អោយ​ប៉ះពាល់​សុខ​ភាព​​​អ្នកបរិភោគ។ សូមបញ្ជាក់ផងដែរថាទីតាំងកិនសាច់ត្រីសំរាប់យកទៅធ្វើជាប្រហិតនេះ មន្ទី​ពិសោធន៏​​​ធ្លាប់ចេញលិខិតបញ្ចាក់ចំនួន២ដងមកហើយ ប៉ុន្តែនៅមានពាក្យចចាមអារាមថានៅតែមានសារធាតុ​គីមីទើមឯកឧត្តមចមប្រសិទ្ឋបញ្ជាអោយក្រុមអធិការកិច្ចចុះមក​ពិនិត្យនៅ​នឹង​កន្លែង​ជាក់​ស្តែង​ដើម្បីបញ្ចាក់អំពីការពិត៕








 

0 comments:

Post a Comment